Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Miért vigyázz, hogy a gyerek ne lásson meg szex közben?
2016. október 16. írta: Németh Janka

Miért vigyázz, hogy a gyerek ne lásson meg szex közben?

A szülőszex-traumát átélt gyerekek vallomásai: Hogy dolgozzák fel? Minden a reakciódon fog múlni.

 

Miért fontos, hogy a gyerek ne lásson meg szex közben?;hát mert pornó mappát sem hagysz szem jelszó nélkül a közös számítógépen. Legalábbis ezután biztos nem fogsz.
Milyen nyomot hagy bennük, és tudták-e egyáltalán mi történik?

 Tesz vesz a ház körül, gyermeteg lélekkel, mit sem sejtve arról, hogy a kis világát 5 percen belül az összeférhetetlenség, és zavar fogja uralni, megannyi kérdéssel, és még több kíváncsisággal. Hogy rendezi el magában? Minden a te reakciódon fog múlni.

 teddy-bear-440498_640.jpg

"...Aztán a nő sikítani kezdett, üvöltözni, és nem értettem: Miért kéri, hogy tovább bántsák?"

„Történt egyszer, hogy éppen egyik rokonomnál voltam elszállásolva a nyári szünetben. Unatkoztam, és gondoltam megnézem, milyen videók vannak náluk. Megtaláltam a Jumanjit, és megörültem, mert egyik kedvencem volt. Betettem. Elkezdődött a megszokott módon, de egyszer csak...... valami teljesen más kezdődött el...idegen felnőttek voltak, ruha nélkül, és egyelőre ennyi elég is volt nekem, mivel még soha nem láttam így embereket. Tovább néztem, és egyre több szokatlan, furcsa dolgokat kezdtek el csinálni magukkal, és egymással. Aztán a nő sikítani kezdett, üvöltözni, és nem értettem: Miért kéri, hogy tovább bántsák? Másnap természetesen az oviban meg akartam mutatni mindenkinek, mit láttam, és kértem önkéntes jelentkezőket, akiken bemutathatom. Fogalmunk sem volt arról, mit csinálunk. Aztán az óvónő, mikor meglátta, elkezdett üvölteni, hogy azonnal hagyjuk abba, és egész délutánra büntibe kerültem. Nem tudtam miért, de úgy gondoltam, hogy amit láttam, és csináltam rossz, és soha többé nem szabad úgy éreznem, hogy ezt normális csinálni.”

 

„Valamiért nagyon mélyen elraktározódott bennem,mikor rányitottam szüleimre,olyan....5 éves lehettem.... majd azok torkuk szakadtából üvölteni kezdtek velem, hogy amit láttam, azt felejtsem el. Később komoly problémáim kezdtek adódni, mivel mikor már iskolába kerültem, másról is megtudtam, hogy látott, és csinált már ilyeneket. Hihetetlen késztetést éreztem, hogy kipróbáljam, persze mivel nem tudtam pontosan, hogy csinálták a felnőttek, elég volt egyenlőre az egymáson való hempergés, de ennek köszönhetően hamar kialakult bennem a szexuális vonzalom, konkrétan...minden és mindenki iránt. Akkor nem tudtam, hogy ezt hogy hívják. De hamar elkezdtek az osztálytársaim pornót nézni a suliban, általánossá vált a szex fogalma, és ténye, aminek következtében 12 évesen túl voltunk már az első tényleges aktuson, és legtöbbünknek rettenetes volt,mivel inkább az érzelem mentes erőszakról szólt, mint a szeretetről, de ezt csak akkor tudod meg, mikor már megtörtént.”

 kids-464652_640.jpg

 

"Nem szeretitek már egymást?"

„Velem körülbelül 8 éves koromban történt, mikor előbb értem haza iskolából, és furcsa hangokat hallottam az emeletről, felmentem, és megláttam a szüleimet. Nem vettek észre. Én nem tudtam miért csinálják, és el kezdtem sírni, mivel azt láttam, hogy apa anya fenekére csapkod,. Este megkérdeztem tőlük, hogy: "Nem szeretitek már egymást?" Csodálkozva kérdezték, miért gondolom ezt, és elmondtam, mit láttam. Azt válaszolták: „Jaj kicsim, apa és anya éppen, hogy így fejezi ki, hogy szereti egymást.” Komolyan elgondolkodtam ezen, és a felelőtlen kijelentésük annyira megzavart, hogy egyik nap a barátnőmnél voltam, és elkezdtem levetkőztetni és csapkodni, csak mert azt hittem, jó móka.Persze ő nem értette, és elkezdett sikítani. Semmi köze nem volt a szexhez, mivel nem tudtam mi az, csak azt csináltam, amit láttam. Amikor a szülei meglátták, persze azonnal hívták az enyéimet, és eltiltották tőlem jó sok időre. „Megbüntettek azért, mert kifejezem a szeretetemet mások iránt?” Sosem magyarázták el rendesen, és a szex felnőtt koromra tabu téma lett nálam."

 

Nos, szerintem a legrosszabb, amit a szülő tehet, az a kiabálás, és a rosszalló tekintet. Ha meg is lát a gyerek, viselkedj normálisan. 

 Fontos, hogy a gyerekben ne azt a képet alakítsuk ki a szexualitásról, hogy az egy sátáni dolog, mert a tiltás csak olaj a tűzre.

Ne azt hangsúlyozd ki, miért ne csinálja, hanem azt,hogy milyen következménye lehet. Kisgyerekként valószínűleg még fel tudja dolgozni, mivel abban a korban még tanuló fázisban van, és szinte mindennapi a „Nem szabad!” felszólítás a környezetében, tehát valószínűleg annyit fog neki jelenteni, mint az ollótól való eltiltás. De ne is csinálj akkor nagyobb felhajtást ebből, mint mikor az olló felé nyúl. Minél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz a tiltott dolognak, annál inkább felkelted az érdeklődését, mert élvezni fogja, hogy felfigyelsz rá. Tudom, hogy nehéz, de hidd el, téged jobban érdekel ez az egész, mint őt.

Előző munkahelyemen találkoztam egy kisfiúval, aki egy meztelen nővel reklámozott autós képpel dicsekedett nekem,amit az apuka újságából tépett ki. Kérdeztem tőle, miért van nálad ez a kép? Azt mondta: Mert meg akartam mutatni anyának, hogy én ilyen autót kérek. ( Hát nem aranyos?:) ) 

 

Sokan mondják azt, hogy "minek felvilágosítanom, minden megtud magától, amire kíváncsi."
Nem lenne mégis jobb, ha ott lennél neki Te, aki azt is meg tudja mondani, hogy amit az Interneten lát normális-e vagy sem? 

Sajnos egyre több ismerősömtől hallok történeteket, hogy fiatal lányok és fiúk milyen abszurd módon hasznosítják az internetről tanult dolgokat, és egyszerűen egy teljesen hibás kép alakult ki bennünk a szexualitásról, hála a pornó megannyi ingyenes elérhetőségének. Ezek a filmek nem véletlenül szólnak felnőtteknek, olyan témákkal, amiket a felnőttek éppen, hogy azért néznek, mert általában be nem teljesedett vágyaikat láthatják. A gyerek meg megnézi, aztán azt is csinálja, az lesz a normális, és olyan hamar kiégnek, hogy csak na. Egyre magasabb lesz az ingerküszöb, és egyre kevesebb a megvalósítható izgalom lehetősége.

Természetesen nem szabad rettegést sem kiváltani a gyerekből, úgyhogy ahhoz, hogy a beszélgetésetek jó irányba süljön el, nagyon oda kell figyelni, mit, és hogyan mondasz neki, mivel általában mindent szó szerint ért egy gyerek. De ezt gondolom már mind tudtátok :)

 

A következő párbeszéd igen hasznos lehet jelen esetben:

 

Szülő:

  • Te ezt úgysem értenéd!

Gyerek:

  • Akkor mondd úgy, ahogy te szeretted volna, hogy a szüleid magyarázzák

 

Legalább segít emlékezni arra, hogy egyszer Te is voltál gyerek, hasonló élményekkel, és problémákkal. 

 

 Nektek volt hasonló élményetek akár szülőként, akár gyerekként? Ha név nélkül szeretnéd megosztani a történetedet másokkal, csak írd meg kommentben: "van egy történetem" , és egy következő cikkben szívesen megírom.

Köszönöm a figyelmet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr1511813111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása