Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ha én jó ember vagyok a gyerek is az lesz?
2016. október 13. írta: Németh Janka

Ha én jó ember vagyok a gyerek is az lesz?

attól függ..jó ember vagy-e egyáltalán?

 

Attól függ..jó ember vagy-e egyáltalán? Az, hogy mi a jó, és mi a rossz, teljesen relatív. Oké, van a morálisan, erkölcsileg elfogadott jó és rossz, de én most másról beszélek.

Erre akkor jöttem rá, mikor egy angyal-ördögös hasonlat járt a fejemben (fogalmam sincs miért, távol áll tőlem az a világ) és... a végén ugye mindig győz a jó..... Na hát ezaz, nincs semmi oldalhoz kötve. Ha a gonosz nyer, ő azt úgy meséli, hogy a jó nyert, mivel szerinte az a jó, ami az övé. A másik oldalról pedig ugyanez. Nyugi, én is legalább 5 percig ültem tág szemekkel a revelációm után,

 

via GIPHY

 

............ de ott teljesen megértettem..mindenki magához mérten döntse el, hogy jó-e vagy rossz az, amit csinál.


Az a gond, hogy az egész világ meg van írva, és én úgy szoktam elképzelni, hogy van egy sablon, ami a mi általunk hitt jónak a sablonja, és van ebből egy rossz is.

Mindenki szépen sétálgat az ő általa választott jobb úton, és amint valaki letér, (ők a bármiben is, de mások, később elmagyarázom) akkor ilyen vészvillogó jön, hogy BASSZUS, ERRE NINCS BESZABÁLYZOTT RENDSZERÜNK, AKKOR Ő MOST JÓ, VAGY ROSSZ?

 deciding-1364439_640.jpg

 

Nnna...hát biztos mindenki fel tud eleveníteni egy olyan eseményt, ami mások véleménye szerint egyértelműen rossz, de közben bele sem gondolnak,-mélyebbre aztán meg tuti nem szántanak, mert abba már munka van- hanem látnak valamit, besorolják az ő általuk ismert Jó/Rossz kategóriába, és tovább mennek. Te meg ott állsz, a jó és rossz között csapongva, hogy... nem akartál rosszat, de neked ez így volt jó. Akkor...ez most olyan jó? Vagy olyan rossz?

 

 

via GIPHY

 

Jó, nehéz témába vágtam a fejszémet, de a lényeg, hogy legyen bennünk egy biztos kép arról, kik is vagyunk, és soroljuk be egy kategóriába. Jó vagy, vagy rossz? Egy kicsit ez, kicsit az? Vagy...egy kicsit ez, MERT egy kicsit az? Jó, ha hasonló köztes állapotba tudod magad sorolni, akkor gratulálok. Te már más vagy, mint a nagy átlag. És biztosan jól el tudnánk beszélgetni.

 

Az a helyzet, hogy amennyi ember, annyi féle szülő, és annyi féle gyerek. Most vázolnám egy példával:

  • Pisti (bocs, de egész életemben Pisti volt a neve a példában szereplő gyereknek) otthon azt tanulja, ha a felnőtt beszél, kuss van. Ha felnőtt azt mondja, az úgy van. Ha a felnőtt azt mondja, Te azt csinálod. - erről a nevelési módszerről, bővebben olvashatsz az Apád/Anyád vagyok, nem a haverod című cikkemben.

  • Zolika pedig folyton azt hallja otthon: Senki nem több nálad, és te sem vagy több senkinél. Ugyanannyi alapvető tisztelet jár neked, mint bárki másnak, se több, se kevesebb. Légy tisztelettudó a felnőttel, ha az éppúgy tisztelettudó veled szemben,de senkit nem kötelességed tisztelni, ha az illető azt bármi miatt nem érdemli meg. (stb...)


Több tiszteletet ki lehet érdemelni, de az alapvetőt is el lehet veszíteni. Illetve különbség van aközött is, hogy az illető a múltban tett cselekedetei tiszteletreméltóak, viszont az, ahogy az a jelen helyzetben felhasználja, már lehet elítélendő. Aztán..lehet egy ember cselekedete  a múltban elítélendő, de ha tanul belőle, és változik, az már tiszteletreméltó,mert belátja, mit hibázott, és arra törekszik, hogy ezt arra használja fel, hogy jobb emberré váljon. Nagyon komplex...

 Melyik melyik a hatásosabb? Melyikkel mit érünk el?

Valószínűleg Pistike lesz  a felettes kis kedvence, a bólogató kutyus, és ha szerencséje van, ez nem zavarja, és nem kapja el egyik nap hazafelé a "felnőttet" , aki épp a felettese. 

Ezzel ugye automatikusan alá lett rendelve MINT EMBER mindenkinek, aki felette állt pozícióban. Aztán majd Pistike egyszer ezt megunja, és én nem akarok akkor ott lenni :D

 

 

via GIPHY

 

Zolika meg egy atom laza srác lesz, akinek kiegyensúlyozott az élete, ki mer állni magáért, bármi legyen a következménye,mert tudja jól, mennyit ér, és így rengeteg szituációban ki tudja majd magát próbálni, és nem fél önmaga lenni.

 

Bárcsak ennyire egyszerű lenne az egész...

 "Ne keverd magad abba a kellemetlen helyzetbe, hogy saját magadnak magyarázkodj."

Általában azoktól az emberektől tartottam távol magam egész eddigi életemben, akik biztosan tudták állítani egy dologról, vagy helyzetről hogy ez ezért, az meg azért van.... A felszín...a felszínen mindig nagyon sokan vannak, sok ember, egy szinten, ezért jobb, ha mélyebbre merülsz...vagy feljebb, kinek hogy, és mi, a lényeg, hogy ahol kevesebben vannak, ott még van hely kiteljesedni, és van lehetőséged érvényesülni.

 Azt, hogy te jó, vagy rossz ember vagy....csak saját magad tudhatod, és a hozzád hasonló emberek biztos meg is fogják érteni. De sok ember más szinten mozog...más képpel a fejükben magukról, és rólad is.. A legjobb, ha minden tetteddel létezel, és élsz. Legyen az bármi. A lényeg, hogy ha Te úgy gondolod, hogy a tetteidet, gondolataidat, érzelmeidet nem gyűlölet,hatalom-, vagy bosszúvágy hajtja, ha nem akarsz bántani a szíved mélyén ezzel senkinek, ha csak éppen neked ott, akkor, úgy volt a helyes, akkor nyugi van.... nincs ebben semmi rossz. Ne keverd magad abba a kellemetlen helyzetbe, hogy saját magadnak magyarázkodj.

 

Na? 100%-ban egyetértesz velem? Nem? Akkor annak nagyon örülök :) Remélem érted, miről is szólt ez a cikk.

 

Köszi a figyelmet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9211790723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása