Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Szülővé.....aztán válás. Menni, vagy maradni?
2016. október 10. írta: Németh Janka

Szülővé.....aztán válás. Menni, vagy maradni?

Hogy legyen a gyerek az elsődleges szempont?

 Számtalan hasonló esettel találkozhatunk, elég csak körbenéznünk. Szülők, akik csak a gyerek születése után jöttek rá arra, hogy mégsem olyan oké itt minden. De....azért folytatják, mert hát a gyerek.... de nem mindegy ám, hogy hogyan, és meddig.

Természetesen megértem, hogy amíg kicsi a gyerek és "nem fog fel még semmit"-(csak hiszed) addig még fenntartható ez a dolog. Leginkább anyagi szempontból. Persze, hogy egyszerűbb egy házban maradni, egyenrangú félként birtokolni továbbra is mindent, a gyereknek továbbra is EGY otthona lehet , és így tovább.

Na hát akkor EGY:

  • egy kisbaba ugye még nem tud beszélni..jó, ezzel nem mondtam újat. Nem beszél, ezért csak figyel. Mindig, mindent, mindenkit. Nem érti mit mondasz, ezért a mimikát figyeli...a hangsúlyt...a rezgéseket, amik körbeveszik. (sajnos egy baba sem vállalta az interjút) Ha egy olyan közegben él sokáig, ahol az együtt élők érzelmi kisugárzásai negatívak, az hatással lesz rá. Otthon sírsz, mert nem lát senki, csak a gyerek. Hát ezaz..ő lát! És látja, hogy sírsz, ezért mit csinál? Elkezdi ő is..akkor észhez kapsz, hoppá, bőg a gyerek, de MIÉÉÉRT? Sok példa volt már erre, hogy a szülők már az orvosokhoz rohangáltak a gyerekkel, mert folyton sírt, de arra nem gondoltak ám, hogy a baba csak utánozza, amit nap, mint nap lát maga körül.

via GIPHY

      • Középkorú gyereknél már nagyon meg kell fontolni ezt a témát. Ha látja, hogy a szülők közt nincs meg az a bizonyos "intim kapcsolat" ...- és most nem arra gondolok, hogy pusziszkodj a gyerek előtt- hanem érintésekre...szép szavakra...az egymásra vetett tekintet..akkor bizony hamar elkezdi ám kényelmetlenül érezni magát, csak egyelőre nem tudja, miért.

 

  • Amit mondasz, a gyerek készpénznek veszi. Minél tovább húzzátok egymás mellett az időt, annál nagyobb az esélye, hogy olyan megjegyzést teszel a másik félre, amivel a gyereket teljesen össze tudod zavarni. Ne hagyd bizonytalanságban, ha már elkövetsz ilyet, magyarázd meg neki. Még egy "nem úgy gondoltam" is jobb, mint a semmi.

  • Nyugodtan lehetsz egy kicsit önző. Bárhogy is nézzük, ez a Te életed, és igenis jogod van úgy élni, ahogy akarod. A gyerek egyszer felnő, és bár hosszú is lehet az út, amíg minden helyre rázódik, egyszer ő is kirepül majd, Igazán örökké tartó felelősséggel csak saját magadért tartozol.

  • Aztán a szülők közti feszültség már-már tapintható lesz, mert frusztráltak -naná- hogy egy olyan emberrel kell megosztani az otthonát, akit lassan elviselni sem tud maga körül

via GIPHY

via GIPH

  • Mire gondol ekkor a gyerek: ..."Rám haragszanak?"

  • Aztán, ha egyértelművé is válik számára az, hogy Ti aztán tutira nem szeretitek egymást, elkezdi magát okolni azzal, hogy ő a felelős az egészért, hiszen ha ő nem lenne, simán elválhatnának útjaitok.

  • divorce-156444_640.pngIDÁIG ne jussunk el. Nem csak azért, mert a színlelt házasság a felnőtt léleknek is ártalmas, hanem mert nem nőhet fel a gyerek hazugságban. Ez előbb vagy utóbb ki fog derülni, és minél később, annál rosszabb.


    Van olyan kapcsolat, ahol amúgy a szülők jól elvannak, barátként működőképesek, de ha tovább szeretnének lépni.....na azt hogyan? Nem vihetsz oda másik nőt/férfit amíg az mindenki egy tető alatt él, mert az irtó kínos mindenkinek. Zsákutca.

    Persze, ha sikerül az egészet megbeszélni a gyerkőccel, vagy esetleg már Ő KÉRI , hogy ne csináljátok ezt tovább se magatokkal, sem pedig vele, akkor az úgy teljesen rendben van. Felfogta, elfogadja, és majd szépen hozzászokik, hihetetlenül alkalmazkodóképes tud ám lenni egy gyerek, ha az a dolog az ő érdekeit is szolgálja.


    De mi van, ha kiakad? Mi van, ha nem akarja ezt elfogadni? Nem akarja elhinni? .....Akkor le kell vele ülni beszélni, és elmagyarázni, hogy ezzel nincs semmi gond, ugyanolyan fontosak vagytok egymás számára, és tudnia kell, hogy Ti sem utáljátok egymást.

    Ez egy olyan beszélgetés, amitől minden szülő retteg, de elkerülhetetlen, ha tényleg azt szeretnéd, hogy a gyerek megnyugodjon.Nem fog egyik napról a másikra megérteni mindent, de ha látja, milyen hatással lesz ez a további életetekre, és össze tudja hasonlítani azzal, ami előtte volt, rá fog jönni, hogy ez így sokkal jobb mindenkinek.

    Legyetek erősek, nem csak érte, magatokért is.

    Köszönöm a figyelmet 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr1411788593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása